[ Annons ]

Publicerat 5 mars, 2018

Fastighetstidningen nr 2 2018 ute nu

I årets andra nummer av Fastighetstidningen så diskuterar vi framtidens bostadsintegration med Ahmed Abdirahman från Stockholms handelskammare, Viktoria Walldin från White arkitekter samt MKB Fastigheters vd Terje Johansson. Vi gör även ett hembesök hos Anders Wijkman där cirkulär ekonomi blev huvudspåret. Vi träffar också Pernilla Bonde, vd för kooperativet HSB om hennes och bolagets framtid.

Ett par smakprov ur Fastighetstidningen nr 2 2018:

[ Annons ]

Cirkulera!
Det ryms en hel del i Anders Wijkmans kretslopp. Men den stora frågan just nu för den forne politikern är att få rull på den cirkulära ekonomin. Där tror han att rapporten från Återvinningsindustrierna (där han är ordförande) som satt ett pris på de materialvärden som går till spillo, kommer att göra skillnad. För det är stora pengar i potten.
– Jag tror att få har förstått att den verkliga utmaningen kommer nu när vi ska ner till nära noll, säger Anders Wijkman i Fastighetstidningens stora intervju.

Vägen framåt
Trångboddhet, arbetslöshet, sämre skolresultat och kriminalitet. Det är inte svårt att teckna en dyster bild av Sveriges mest utsatta områden. Nu har en ny myndighet, Delegationen mot segregation, tillsats för att bryta utanförskapet. Åtgärder på bostadsmarknaden betonas. Fastighetstidningen har diskuterat med tre personer med både erfarenhet och tydliga visioner. Läs om vad Ahmed Abdirahman, som jobbar med integrationsfrågor på Stockholms handelskammare, Terje Johansson, vd för kommunala MKB Fastigheter och Viktoria Walldin på White arkitekter anser kommer att krävas.

En vd i rörelse
Om fem år fyller HSB 100 år. Bolagets vd Pernilla Bonde menar att i dagens bostadskris är kooperationens grundtanke är lika relevant, nu som då. För Fastighetstidningen berättar hon om hur det går till att driva rörelsen i konkurrens med andra bostadsbolag, detta utan att tappa koopera­tionens själ och anda.

Den stora nyckelfrågan
Räddningstjänst som inte tar sig in i porten och leveranser som får vända i dörren. Den klassiska nyckeln behöver en digital uppdatering. Då behövs det en lösning som fungerar för mer än bara lägenhetsdörren. En artikel om hur accessen till fastigheten ska lösas.

Hitta energin
Dessutom berättar Fastighetstidningen om nya spännande energilösningar. Möt solcellsforskaren vid Karlstads som ska sväva i tyngdlöshet för att utveckla en ny typ av effektivare solceller. Och läs om hur Vasakronan återupplivar en energilösning som slumrat djupt under Stockholms city sen 60-talet.

Hela numret av nya Fastighetstidningen kan du läsa här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]