[ Annons ]

Publicerat 4 februari, 2016

Fastighetstidningen nr 1 ute nu!

Nu finns det senaste numret av Fastighetstidningen att läsa direkt på webben. Här är ett urval av artiklarna ur nummer 1 2016.

Ur Fastighetstidningen nr 1 2016: 

[ Annons ]

Attefall om bostadsbristen: ”En tickande bomb”

Foto: Johan Bergmark

Rejält höjda bostadsbidrag och tio procent av lägenheterna till en förturskö för de ekonomiskt svaga. Stefan Attefall, före detta bostadsminister, har en bred plan för en social bostadspolitik. Om vi inte nu inser att en kris är under uppseglande riskerar vi en tickande bomb, säger han.

__________________________________

Renovering – var god vänta

 

shutterstock_178768694

Fortfarande är 350 000 lägenheter i stort behov av renovering. Detta till trots har renoveringstakten avtagit och allt fler fastighetsägare har svårt att få ihop kalkylen. Nu finns en oro för att regeringens planer på att stärka hyresgästens roll vid förhandlingar kan sätta ytterligare käppar i hjulen för framtida upprustningar.

_________________________________

Här byggs historien: så blir fastigheten ett varumärke

Här väver Maria Whyte och Caroline Lilja en historia kring ett nytt projekt. "För oss handlar det om mer än att bara definiera ett koncept och paketera det attraktivt" säger Maria Whyte. Foto: Petter Cohen

Med varumärken manifesterar vi historien om oss själva. Det handlar om rätt val av kläder, mediakonsumtion, resmål och så vidare. Nu också om var vi bor och arbetar. Property branding är begreppet som är här för att stanna.

_______________________________

De snåla lampornas problem i ljuset

Foto: Carl-Robert Jonzon

De energisnåla lamporna kapar definitivt elnotan. Men de ställer också till med en hel del problem. Ljusexperterna reder ut begreppen och delar med sig av sina tips till fastighetsägare.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]