[ Annons ]

Publicerat 24 februari, 2020

Fastighetstidningen nr 1 2020 är ute nu!

I årets första nummer av Fastighetstidningen ligger fokus på vården. Dels tittar vi på den växande trenden med vårdcentraler som flyttar till köpcentrum, då det finns ett tydligt samhällsbehov av samhällsservice i människors närområden. Men vi kikar även på hur vården i allt större utsträckning gör hembesök när sjukhusen lider av platsbrist, vilket ställer krav på fastighetsägaren kring fastighetens tillgänglighet.

Du kan läsa hela numret och tidigare nummer av Fastighetstidningen här.

[ Annons ]

Vård i centrum
En tydlig trend är att köpcentrumägarna blivit allt mer intresserade av att få in vård och annan samhällsservice i sina kvarter.

Störst i Schweden
Han har sålt prenumerationer för bokklubbar och anser att uthyrningar av lägenheter är en liknande produkt. Han gillar hyresregleringar och köper gärna fler hus av kommuner som behöver kapital. Möt Rolf Buch, vd för tyska Vonovia, Sveriges största fastighetsägare av bostäder.

Spökhusen i ett avfolkat Japan
I takt med att Japans befolkning minskar står allt fler fastigheter tomma runtom i landet. Trenden har börjat sprida sig även till städer och lägenheter.

När vården kommer hem
När det blir allt trängre på sjukhusen kommer istället vården hem till patienterna. Men när bostaden blir en del av vårdkedjan ställs helt nya krav på fastighetsbranschen.

Slutet på en karriär
En motorcykelolycka innebar slutet på karriären som elitidrottare, med blev samtidigt starten på en ny. Idag beskriver K-Fastigheters vd Jacob Karlsson sig som en riktig samlare – av bostäder.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]