[ Annons ]

Publicerat 25 februari, 2019

Fastighetstidningen nr 1 2019 ute nu!

Årets första nummer av Fastighetstidningen damp ner i diverse brevlådor under gårdagen. Där kan du läsa om Brysselcentralisering, boendesegregation, branschens jakt efter nya kompetenser och mycket annat.

Här är ett axplock av innehållet från det nya numret. Du kan även läsa hela tidningen digitalt här.

[ Annons ]

Allt mer avgörs i Bryssel
I vår är det val till Europaparlamentet. 25 år efter att svenskarna röstade ja till EU präglas Bryssel-politiken fortfarande av svårbegripliga turer. Men också av allt fler skarpa förslag. Snart kanske även bostadspolitiken hamnar där.

Segregation – en fråga om pengar eller etnicictet
Nationalekonomen Henrik Andersson ser inga bevis för att boendesegregationen beror på människors etnicitet. Andra studier visar dock att infödda svenskar inte vill bo tillsammans med invandrare.

Talangjakt
Sökes: Beteendevetare med erfarenhet från digital spelbransch med ett brinnande kulturintresse. Finnes: En fastighetsbransch som insett behov av ny kompetens för att inte missa nya affärsmöjligheter. Läs om hur fastighetsbolagen nu försöker locka de nya talangerna.

Optimisten i mörkret
Det är normalläge på marknaden menar Anette Frumerie, vd på Besqab. Hon räds inte nedgången för nyproducerade bostadsrätter och ser möjligheter att hitta billigare mark och få pressade produktionspriser.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]