Foto: Shutterstock
Publicerat 26 juni, 2017

Fastighetstidningen i storsatsning på proptech

Nu startar Fastighetsägarna Stockholm en digital mötesplats inom proptech. Första mötet är på onsdag, då startups kommer att presentera sina idéer för fastighetsbranschen.

Det finns stor potential för digitalisering i fastighetsbranschen. För att hjälpa nystartade och etablerade företag inom proptech att hitta varandra startar Fastighetsägarna Stockholms nu en digital inkubator.

[ Annons ]

– De närmsta åren kommer att innebära stora omvälvningar när digitaliseringsvågen och den nya, cirkulära ekonomin med full kraft når fastighetsbranschen. Genom att sammanföra energin och nytänkandet i startupscenen med resurserna och kunnandet i de etablerade företagen kan båda nå längre än förut. Därför skapar Fastighetsägarna Stockholm nu en digital mötesplats, ett idémässigt växthus för proptech-startups och fastighetsägare, säger Billy McCormac, vd för Fastighetsägarna Stockholm.

Första steget är PropTech Networking Event, som arrangeras den 28 juni på Epicenter i Stockholm tillsammans med LoopRocks, AMF Fastigheter, Gather Festival och Fastighetstidningen.

– Vi vill stärka kontakterna mellan proptech-scenen och fastighetsägare för att skapa bättre förutsättningar för digitala tjänster som bidrar till minskade kostnader, nya intäktsmöjligheter och bättre upplevelser för hyresgäster. Som branschorganisation har vi en viktig roll i att rusta våra medlemsföretag, stora som små, för den framtid som väntar, säger Billy McCormac.

Definitionen av proptech, förkortning av property tech är bred. I korthet är det digitala tjänster och produkter som skapar nya lösningar för hur fastighetsägaren möter kunden och gör affärer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]