Erik Paulsson. Foto: Lars Jansson
Publicerat 26 september, 2017

Fastighetskungen lämnar sina uppdrag

”Pensionering finns inte på kartan”, sade fastighetskungen Erik Paulsson i en intervju med Fastighetstidningen för ett år sedan. Nu är han aktuell – med att gå i pension. Paulsson lämnar sitt imperium med 10 miljarder kronor på fickan.

Peab-grundaren och fastighetsprofilen Erik Paulsson, 75, lämnar alla sina uppdrag. Det meddelar han till Dagens Industri. Han är idag styrelseordförande i börsbolagen Fabege och Wihlborgs, och styrelsemedlem i två andra bolag. Enligt tidningen kommer han att lämna över sina uppdrag i samband med bolagens kommande årsstämmor.

[ Annons ]

– Med ålderns rätt tycker jag att yngre krafter ska få träda in och utveckla verksamheten. Jag är 75 år och då ska man tänka till att man inte sitter för länge för då kanske man inte är lika effektiv. Jag har förberett detta med min familj, säger Erik Paulsson till Dagens Industri.

Erik Paulsson växte upp på en bondgård i Båstad och lämnade gårdsjobbet för att starta byggfirman Paulsson Entreprenad, Peab, och har varit kvar i fastighetsbranschen sedan dess.

– Jag älskar att göra affärer. Pensionering finns inte på kartan. Vad ska man göra då? Jag är inte typen som åker till Kanarieöarna, dricker champagne, sätter mig på en strand och glor ut över havet, sade Erik Paulsson i en intervju med Fastighetstidningen våren 2016.

Nu lämnar han enligt uppgift sina uppdrag med ett innehav värt 10,4 miljarder kronor. Barnen Svante Paulsson och Sara Karlsson har förberetts för ett generationsskifte sedan 2014.

Läs också:

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/kung-erik-abdikerar-inte/

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]