[ Annons ]

Marie Mannholt, Oscar Frånlund, Per Svensson, Sima Ghaemi och Lena Koerth
Publicerat 14 november, 2017

Fastighetsjättar utmanar med gemensamt bolag

I det nybildade investeringsbolaget SF Invest ingår flera stora fastighetsbolag. Syftet är att utveckla nya fastighetstjänster och därmed skapa ett större konkurrenstryck.

Det råder än så länge en hel del hysch-hysch kring SF Invest , eller Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag som det fullständiga namnet lyder. Syfte beskrivs som ”att utveckla fastighetsbranschen”.

[ Annons ]

– Ja, det kan verka lite diffust. Det första verksamhetsbolaget som kommer att drivas under koncernens flagg heter tillsvidare Hemligt Tillsvidare AB, skrattar Per Svensson, VD & Grundare av Croisette Real Estate Partner.

Det är han som är tagit initiativet till det nya bolaget. Han beskriver drivkraften som en frustration över att liknande tjänster i andra branscher gav beställaren betydligt mer tillbaka per krona.

– Och det visade sig att det fanns många andra i branschen som också är irriterade, säger Per Svensson.

Bland bolagets delägare märks de stora fastighetsbolagen Kungsleden, Wihlborgs, Wallenstam, Balder och Klövern.

En viss ledtråd till vad det är för typ av tjänster ges möjligen av att Lena Koerth, Head of Real Estate på Base2, sitter med i styrelsen. Fastighetstidningen gjorde nyligen en längre intervju där hon berättar om hur property tech kommer att revolutionera synen på fastigheter.

– Att det skulle ha någonting att göra med något digitalt skulle man kanske kunna tänka sig, säger Per Svensson.

Per Svensson säger att bolaget är så gott som klart att sätta igång och under nästa års första kvartal kommer det att avslöjas vad det konkret handlar om. Målet är sedan dels att skapa fler nya tjänster och bolag, dels att skärpa konkurrensen.

– Att flera av Sveriges största fastighetsbolag tillsammans har gått in som delägare i SF Invest är ett starkt tecken på att branschen är redo för det nytänk som behövs för att hinna ikapp och inte riskera att halka efter i en allt mer snabbföränderlig marknad, säger Lena Koerth.

Tio bolag står bakom konsortiet. Utöver de redan nämnda: Svenska Hus, Corem, Midroc och Novi Real Estate. –– Novi står för nytänkande och utvecklar smarta lösningar som ger en bättre affär för våra kunder! För oss är det därför strategiskt viktigt att vara med i denna satsning”, säger Marie Bucht, VD Novi Real Estate

Tillsamman med Lena Koerth ingår Sima Ghaemi, affärsutvecklare på Skanska, Oscar Frånlund, affärsutvecklare på Klövern, och Marie Mannholt, kommunikationschef på Kungsleden i styrelsen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]