Fastighetsfinansiering utanför banken?

Från Tessin Via Tessin kan du finansiera dina fastighetsprojekt genom crowdfunding. Minsta lånebeloppet är 5 miljoner kr.


– Fördelen med att vända sig till en ny aktör i en gammal bransch är de snabba processerna. Istället för att vänta flera månader på kreditbeslut, tar det mellan tre till fyra veckor på Tessin, berättar Magnus Nilsson. Magnus arbetar idag som transaktionsansvarig på Tessin och har en lång erfarenhet av finansiering inom bank- och finansbranschen.

– Vi har en noggrann kreditprocess och använder samma typer av säkerheter som en bank, men är väldigt måna om att leverera en snabb service även om vi inte kan gå in i affären. Sedan starten 2014 har vi finansierat över 100 fastighetsprojekt, allt från nybyggnation av radhus till förvärv av hyresfastigheter.

På Tessins plattform kan privata sparare gå ihop och tillsammans erbjuda lån till olika typer av fastighetsprojekt. Investerarbasen utgörs av över 44 000 registrerade medlemmar som tillsammans förmedlat mer än 1,4 miljarder kr till svenska fastighetsutvecklare. I många fall ligger samma bolag bakom flera av kapitalresningarna.

– En av anledningarna till att vi vuxit så fort är att vi blivit duktiga på att hitta olika typer av lösningar som passar kunden och övriga intressenter i affären, förklarar Magnus.

– Att vi har så pass många återkommande kunder ser vi som ett bevis på att vårt koncept fungerar. I en tid där många gör åtstramningar satsar vi på snabbare service och en bättre kundupplevelse. Fastighetstransaktioner kommer alltid behöva finansiering och vi bygger en långsiktig verksamhet som håller i olika marknadslägen.

Läs mer här!

Fördelarna med Tessin

Fastighetsutvecklare i behov av kapital kan vända sig till Tessin för en kundanpassad, mångsidig och smidig finansieringslösning utan krav på amorteringar eller räntebetalning förrän lånets löptid är slut.

Via Tessin förmedlas fastighetslån som avser bland annat förädling, nybyggnation, refinansiering och förvärv. Här finns en flexibilitet om du vill söka finansiering som ett komplement till byggkreditivet, eller som en stand-alone-lösning med bara Tessins medlemmar som investerare.

– Vi är vana vid att samarbeta med banker och andra aktörer. Vår finansieringsform passar inte bara små- och medelstora fastighetsutvecklare, utan har även visat sig vara ett bra alternativ för större etablerade bolag som vill accelerera byggtakten, säger Magnus.

– Vi jobbar just nu med att ta fram större typer av kapitalkällor, bland annat vår fond, för att kunna möta den ökande efterfrågan på större volymer. Vi kan idag ta oss an att hitta finansieringslösningar till fastighetstransaktioner på betydligt större belopp än tidigare.

Bakom Tessin står ett erfaret team med både förutsättningarna och ambitionen att förstå affären bakom varje fastighetsprojekt. Kunskapen inom bolaget och investeringsviljan bland plattformens medlemmar gör att Tessin kan erbjuda finansieringslösningar till bolag med en högre belåningsgrad än vad banken hade accepterat.

Söker du finansiering? Lämna dina uppgifter på Tessin.com och bli kontaktad av en rådgivare.

Tessin Fakta
Tessin är Nordens största investeringsplattform för fastigheter med 44 000 registrerade medlemmar. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiella lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs eftersom det saknas finansiering.

Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer. Sedan starten har Tessin rest 1,4 miljarder i kapital fördelat på över 100 projekt.

Sponsrat innehåll från Tessin
Annons