[ Annons ]

Hani Elmi och Diana Kiros praoade på Fastigo.
Publicerat 16 mars, 2018

Fastighetsbranschens nya rekryter

Rinkebyskolans praovecka är över, och åtminstone två av eleverna ser en framtid i fastighetsbranschen. Hani Elmis och Diana Kiros tid på Fastigo gav både praoelever och arbetsgivare mersmak

Hani Elmis och Diana Kiros sitter med veckans sista uppdrag när Fastighetstidningen kommer på besök till Fastigo. De ska göra en egen film om vad de lärt sig under veckan, och sedan visa upp den för personalen.

[ Annons ]

–  Det är ett projekt där vi ska intervjua och filma några av medarbetarna. Den ska handla om hur vi har haft det och vad vi har lärt oss, säger Hani Elmi.
– Det är lite nervöst, fyller Diana Kiros i.

Så, vad har de två tjejerna lärt sig under veckan? En hel del visar det sig. Framför allt har de insett att fastighetsbranschen handlar om mer än att byta glödlampor och hjälpa hyresgäster.

–  Du kan vara målare, snickare, förhandlare, vd, fastighetsskötare och fastighetsingenjör. Det känns som jag vill börja i fastighetsbranschen när jag blir äldre, säger Hani Elmi.

Fastighetstidningen träffade Diana Kiros och Hani Elmi när praoveckan drog i gång. Hani Elmis drömyrke då var ingenjör, och det står fast. Diana Kiros var fast besluten om att bli läkare.

– Det är jag fortfarande. Men fastighetsbranschen är mitt andraval nu. Jag skulle också vilja bli ingenjör, säger hon.

Handledare på Fastigo under praoveckan var Marie Harder. Hon är mycket nöjd med Hani Elmis och Diana Kiros insats.

– De har varit otroligt ambitiösa och jobbat hårt och jag ser verkligen fram emot den här filmen som de har gjort. De har varit fantastiskt duktiga, säger hon.

Hani Elmi och Diana Kiros har dessutom varit Fastigos experter på sociala medier under veckan.

– De har precis skapat ett Instagramkonto, och vi gav dem en massa tips. Vi är ju unga, så vi kan ju det där mycket bättre, säger Hani Elmi.

När tjejerna ska sammanfatta sin vecka så är det med enbart positiva ord. De berättar hur väl omhändertagna de blivit och hur snälla alla i personalen varit mot dem.

– Inte för att vi trodde att de skulle vara elaka, men vi trodde inte att vi skulle få träffa dem så mycket. Vi fick till och med sitta med vår vd, eller Fastigos vd, ha ha. Men det bästa med veckan var vår handledare Marie Harder, för hon tog hand om oss hela veckan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]