[ Annons ]

Alexandra Tecle och PG Sabel
Publicerat 28 november, 2017

”Fastighetsbranschen är så mycket mer än jag trodde”

En dag som gav mersmak! Under tisdagen följde Alexandra Tecle, 22 år, Stena Fastigheter Stockholms vd PG Sabel hack i häl.

– Vilken fullspäckad dag!

[ Annons ]

Alexandra Tecle pustar ut när Fastighetstidningen får tag i henne efter en intensiv dag som vd:s högra hand. Detta var första priset i den tävling där Stena Fastigheter utmanade unga att komma med bästa idéerna för att skapa trygga och trivsamma boendemiljöer.

Till vardags arbetar Alexandra Tecle som projektledare för föreningen Mitt 127 som arrangerar olika aktiviteter för ungdomar i Skärholmen, Stockholm. En erfarenhetsbas som kom väl till pass under dagen.

– Mitt spontana intryck av dagen är att det är en så stor bransch. Jag trodde att man i princip byggde en fastighet så var det klart. Men det görs så mycket mer och är fler involverade parter än jag hade föreställt mig. Det var intressant att få en inblick i hur det faktiskt går till.

Du hade ju med dig en del idéer. Hur togs de emot av PG Sabel?

– Vi pratade en del om hur man kan arbeta med trygghet för att skapa ett bättre bostadsområde. Med lite tid och kärlek skulle man nog kunna utveckla en del av de idéer jag har.

Vad gav störst intryck?

– Det var såklart kul att vara med på arkitekturgala och sånt. Men det var nog diskussionerna med PG och hans perspektiv på värderingsfrågor som gav mest.

Gav det mersmak?

– Ja, framförallt att fastighetsbranschen inbegriper väldigt mycket. Det är inte samma sak varje dag, utan en massa olika projekt att hålla i luften. Och att kunna få se en idé, som ett hus man tänkt, bli till verklighet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]