[ Annons ]

Hani Elmi, 15, drömmer om att bli ingenjör, medan Diana Kiros har siktet inställt på läkaryrket.
Publicerat 12 mars, 2018

Fastighetsbranchen välkomnar årets praoelever från Rinkebyskolan

Fastighetsbranschen tar för tredje året i rad emot praoelever. Två av dem, Diana Kiros och Hani Elmi, har stora förväntningar inför sin vecka hos Fastigo.

Fastighetsbranschen behöver bli bättre på mångfald och att locka till sig ung arbetskraft. Det är två av huvudorsakerna till praoprojektet som en rad företag i branschen deltar i tillsammans med Rinkebyskolan.

[ Annons ]

I år ska 18 elever praoa på alltifrån branschorganisationer till investmentbanker. Och Fastighetstidningen var på plats under den första dagens introduktion och workshop.
En av de medverkande arbetsplatserna är Fastigo. Vd Mona Finnström var på plats för att ta emot sina två nya adepter.

– Vi har bara 17 anställda och tar ändå in två elever. Vi vill visa branschen att det går även om man är en liten organisation. Och det är inte svårt att ta praoelever, det är bara positivt, säger hon.

Prao går naturligtvis ut på att lära ungdomar om arbetslivet. Men Mona Finnström tycker även att eleverna lär henne något.

– De är ungdomarna som är våra hyresgäster i framtiden. Så vi har jättemycket att lära av dem, hur de vill bo och leva, säger hon.

I år tar Fastigo sig an två tjejer, Hani Elmi och Diana Kiros, 15 respektive 14 år gamla. De vet i stort sett ingenting om fastighetsbranschen innan. Men nu har Hani Elmi insett att det mycket väl kan bli just fastighetsbranschen hon hamnar i till slut. Hon är nämligen fast besluten om att bli ingenjör.

– Om jag ska vara ärlig så visste jag inte att det fanns ingenjörer i fastighetsbranschen. Så att praoa på Fastigo blir första steget för mig att uppnå min dröm, säger hon.

Diana Kiros har dock andra planer. Hon har siktet inställt på att bli läkare.

– Jag har bestämt mig, och jag tror inte jag kommer ändra mig efter praoveckan, säger hon.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]