[ Annons ]

De anställda på Fastighetsägarna GFR ger toppbetyg åt sin arbetsplats i en medarbetarundersökning som TNS Sifo utfört. Resultatet placerar organisationen bland de topp tio procent bäst presterande företagen i Sverige.
Publicerat 12 mars, 2014

Fastighetsägarnas medarbetare bland landets nöjdaste

De anställda på Fastighetsägarna GFR ger toppbetyg åt sin arbetsplats i en medarbetarundersökning som TNS Sifo utfört. Resultatet placerar organisationen bland de topp tio procent bäst presterande företagen i Sverige.

– Det är väldigt glädjande och resultatet av ett lagarbete. Nöjda medarbetare ger också mer nöjda medlemmar, säger Charlotte Andersson, vd på Fastighetsägarna GFR.

[ Annons ]

Undersökningen görs vart fjärde år av TNS Sifo och genomfördes i december förra året. De närmare 60 medarbetarna har fått svara på frågor om hur de ser på den nya ledningen, på sina arbetsuppgifter och sina arbetskamrater. Svarsfrekvensen var 94 procent. Resultatet visade att Fastighetsägarna GFR har fått en väsentlig höjning i medarbetarnöjdhet.

– Ökningen är så stor att Fastighetsägarna GFR nu hamnar bland de topp tio procent bäst presterande företagen i Sverige. Även om man jämför med de tusentals företag som undersökts i Nordeuropa ligger Fastighetsägarna GFR bland de tio procent som har nöjdast medarbetare, säger Christina Karlsson, analytiker på TNS Sifo.

Undersökningen visar att medarbetarna trivs på sina jobb, är motiverade och skulle gärna rekommendera andra att söka jobb hos Fastighetsägarna GFR. Några av organisationens främsta styrkor är att ledningen förmedlar en företagskultur som präglas av såväl kvalitet som engagemang och att alla ska vara serviceinriktade. Andra styrkor är att alla känner ansvar för medlemmarna, har tillräckliga befogenheter för att göra ett bra jobb och tycker att arbetet är stimulerande.

– Det här gynnar i förlängningen medlemsföretagen. I den senaste medlemsundersökningen framhölls just Fastighetsägarna GFRs engagerade och kompetenta personal som en av företagets främsta styrkor, säger hon.

Under det senaste året har den nya ledningsgruppen arbetat med att förankra de förändringar som genomförts. Bland annat har alla medarbetare deltagit i workshops och kommit med input när verksamhetsplanen omarbetats.
– Vi har arbetat mycket med vi-känslan och att medarbetarna ska kunna påverka hur arbetet läggs upp, säger Charlotte Andersson. Vi har trott och hoppas att medarbetarnöjdheten ökat, men nu har vi det svart på vitt att vi är inne på rätt spår.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]