I området FOLK finns redan flera mysiga butiker. Nu ska området utvecklas ytterligare. Foto: Rikard Norman.
Publicerat 30 maj, 2017

Fastighetsägarna stödjer BID-projekt i Linköping

Fastighetsägarna GFR har beslutat att bidra med 70 000 kronor till ett nytt BID-projekt i Linköping. Syftet är att området ska utvecklas och fortsätta vara en spännande plats för handel och upplevelser.

Projektet kommer att genomföras av Linköping City Samverkan tillsammans med föreningen Folk i ett område sydväst om Stora Torget i Linköping som även det kallas Folk.

[ Annons ]

– Att Fastighetsägarna på det här sättet kan hjälpa till att utveckla Linköping är väldigt roligt. Vi hoppas detta projekt skapar stor nytta för Linköpingsborna, säger Rikard Norman, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Linköping.

BID är en modell för stadsutveckling som härstammar från New York men som nu börjat användas allt mer även i Sverige. Modellen handlar framförallt om att samla lokala fastighetsägare och andra aktörer i en gemensam organisation som driver en utvecklingsagenda utifrån gemensamma intressen.

– Linköping har under lång tid haft en relativt liten stadskärna men något har börjat hända. Folk-området har verkligen på ett bra sätt medverkat till utökad stadskärna och förhoppningen är att den här utvecklingen ska kunna fortsätta, säger Marianne Lindh, vd på Linköping City Samverkan.

Projektet kommer att pågå mellan 1 september 2017 och 28 februari 2019.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]