Fastighetsägarna GFR satsar på läxhjälp i Göteborg tillsammans med fem kommunala bostadsbolag.
Publicerat 19 oktober, 2011

Fastighetsägarna sponsrar läxhjälp i Göteborg

Fastighetsägarna GFR satsar på läxhjälp i Göteborg tillsammans med fem kommunala bostadsbolag.

Stiftelsen Läxhjälpen växer – nu öppnar läxhjälpsverksamheten på fem skolor i Göteborg. Initiativtagare till den nya satsningen är Fastighetsägarna GFR som tillsammans med fem kommunala bostadsbolag satsar 250 000 kronor var på verksamheten mellan 2011 och 2013.

[ Annons ]

Läxhjälpen startade i Stockholm för fyra år sedan på högstadieskolor med studieresultat långt under rikssnittet. Verksamheten finansieras av företag som sponsrar Läxhjälpen med läxhjälpstimmar. Sponsorerna får sedan regelbundna rapporter om hur det går för just ”deras” elever.

– Vi på Fastighetsägarna fick med oss de kommunala bostadsbolagen och utgör nu tillsammans den stabila grund som behövs för att lyckas med en seriös och långsiktig etablering av Läxhjälpen i Göteborg. På detta sätt kan vi och övriga näringslivet nu stödja en konkret åtgärd som ger resultat för enskilda elever och som kan ge positiva effekter runtom i Göteborg, säger Magnus Ersman, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna.

De nya sponsorerna är, förutom Fastighetsägarna GFR, Hjällbo Bostaden, Gårdstensbostäder, Poseidon, Bostadsbolaget och Familjebostäder.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]