[ Annons ]

Bostadsrättsföreningen har gått från äkta till oäkta. Efter många års arbete får nu bostadsrättsföreningen Sjömannen 7 pris för bästa bostadsförening i Stockholm.
Publicerat 23 maj, 2012

Fastighetsägarna har utsett årets bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen har gått från äkta till oäkta. Efter många års arbete får nu bostadsrättsföreningen Sjömannen 7 pris för bästa bostadsförening i Stockholm.

–  Det är jättekul. Nu känns det värt mödan och det hårda arbetet vi lagt ner, säger föreningens ordförande Mikael Prinzell.

[ Annons ]

Sjömannen 7 ligger på Sibyllegatan och består av 33 lägenheter samt ett garage. Priset delades ut under tisdagen på Fastighetsägarna Stockholms årsmöte på Moderna Museet. Juryns motivering lyder:
”Bostadsrättsföreningen Sjömannen 7 har med stor professionalism skapat ett modernt, säkert och attraktivt boende för sina medlemmar. Föreningen sköts på ett ansvarfullt och kunnigt sätt och har tack vare styrelsens målmedvetna arbete och engagemang gått från att vara en oäkta bostadsrättförening till att vara en äkta, nästintill skuldfri, förening.”

Föreningen har sedan bildandet 2003 gjort en resa som ingen förening då tidigare gjort – gått från oäkta till äkta förening via en tre-dimensionell fastighetsombildning. En resa som tagit många år och mycket tid.
– Det här har gynnat fastigheten och bidrar till att höja värdet, säger Mikael Prinzell.

Fram till 2009 var en för stor del av huset kommersiella lokaler för att föreningen skulle få kallas sig äkta bostadsrättsförening. Processen för att bli äkta började 2004 då styrelsen började se över möjligheterna att genomföra en tredimensionell fastighetsbildning. Det innebär att fastigheter kan avgränsas i höjd och djupled så att olika våningsplan inom samma fastighet kan ha olika ägare.

Som första steg kontaktade man stadsbyggnadskontoret för att se om ombildningen var möjlig och därefter bildade Sjömannen 7 en ekonomisk förening och avyttrade fastighetens kommersiella lokaler till den nya föreningen. Många frågetecken uppstod på vägen och först 2006 godkändes planerna i dåvarande Regeringsrätten. Tre år senare fick Sjömannen 7 kalla sig äkta bostadsrättsförening och alla har varit mycket nöjda sedan dess.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]