Hedi Kurda, vd för HomeQ, och Dennis Bucht, vd på Fastighetsägarna GFR.
Publicerat 8 januari, 2019

Fastighetsägarna GFR tecknar avtal med digital uthyrningstjänst

Fastighetsägarna GFR har tecknat avtal med start up-bolaget HomeQ Technologies som ger medlemmarna tillgång till en uthyrningsplattform för hyresbostäder på nationell nivå.

Den egenutvecklade digitala plattformen mellan fastighetsägare och hyresgäster har funnits på marknaden två år. Bolaget HomeQ  har som ambition att med algoritmer, datasökningar och digitala kontrakt ta upp konkurrensen med de kommunala bostadsförmedlingarna. Här lägger hyresvärdar ut sina lediga lägenheter, anger kriterier för presumtiva hyresgäster varefter en i alla steg automatiserad uthyrningsprocess tar vid.

[ Annons ]

– Tack vare avtalet med HomeQ finns möjlighet att samla lediga lägenheter i hela vår region, från Göteborg i väst till Kalmar i öst, på en och samma marknadsplats. Det är bra för våra medlemmar, men framför allt bra för alla bostadssökande som får en enda väg in till hela hyresmarknaden, istället för över 100 kommuners olika lösningar, säger Dennis Bucht, vd för Fastighetsägarna GFR.

Han menar att avtalet med HomeQ ger stora fördelar då flera av de större städerna inom Fastighetsägarna GFR:s region saknar marknadsplatser för sina lediga lägenheter.

– Genom att använda HomeQ kan fastighetsägaren sänka sin administration med 50 procent i uthyrningsprocessen, samtidigt som chanserna att hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet ökar, säger Hedi Kurda, vd för HomeQ.

Sedan tidigare har Fastighetsägarna MittNord ett liknande avtal med HomeQ.

– Vår ambition är att ge bostadssökande ett kostnadsfritt och enkelt sätt att söka lägenheter på. Det har redan hyrts ut tusentals lägenheter via homeq.se. Genom avtalet med Fastighetsägarna GFR täcker vi nu större delen av landet och kan därmed hjälpa ännu fler hyresvärdar och bostadssökande att hitta varandra, säger Hedi Kurda.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]