[ Annons ]

Bageri i Falkenberg – den stadskärna som ökat sin omsättning mest mellan 2015-2016 enligt rapporten Cityklimatet. Foto: Henrik Olsson.
Publicerat 25 maj, 2016

Fastighetsägarna GFR stöttar Falkenberg

Fastighetsägarna ska tillsammans med Falkenbergs Näringsliv AB, fastighetsföretagare och handlare ska ta fram en vision för Falkenbergs city. För att planerna ska kunna förverkligas är fastighetsbranschen med och stöttar projektet med totalt 140 000 kronor, varav 70 000 kronor kommer från Fastighetsägarna GFR:s utvecklingsfond.

Falkenbergs city upplever stark konkurrens från både Ullaredsområdet och andra handelsplatser. Det är därför viktigt att hitta en unik profil för centrumkärnan som harmonierar med Ullareds storskalighet.

[ Annons ]

2013 började handlarna, fastighetsägarna och kommunens tjänstemän att samverka kring hur handelsstråken i centrala Falkenberg skulle utvecklas. Nu tas nästa steg för att göra konkreta förbättringar framöver.

– Igår beslutade Fastighetsägarna GFR:s styrelse att stötta projektet med 70 000 kronor. Det är viktigt att vi nu snabbt kommer vidare i arbetet med att utveckla centrum. En gemensam målbild för utbudet och upplevelsemiljön är helt avgörande för att kunna locka besökare och få nya butiker att etablera sig i city, säger Per Arbin, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Falkenberg.

Falkenbergs näringsliv AB är projektledare. En extern undersökning av trender och marknadsförutsättningar för centrumetableringar kommer att genomföras, men en stor del av arbetet genomförs som stormöten och även rundvandringar i stan där fastighetsägare, handlare och kommunens företrädare får diskutera hur man på bästa sätt kan visualisera framtidens centrum. Projektet beräknas vara klart och presenteras för allmänheten i april 2017.

– Jag är övertygad om att detta ger oss verktygen att verkligen planera centrum så att rätt verksamhet hamnar på rätt plats och att vi får in nya butiker i stan, säger Per Arbin.

Förutom pengar från Fastighetsägarna och enskilda fastighetsföretagare i Falkenberg stöttas projektet också av Falkenbergs Näringslivs AB, Falkenbergs Innerstadsförening och Svensk Handel Stiftelsen köpmannaförbundet.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]