[ Annons ]

Cecilia Fredholm Vaarning. Foto: Stena fastigheter
Publicerat 16 februari, 2022

Fastighetsägarna får ny ordförande för hållbarhetsrådet

Stena Fastigheters kommunikations- och hållbarhetschef, Cecilia Fredholm Vaarning, är ny ordförande i Fastighetsägarnas hållbarhetsråd.

Cecilia Fredholm Vaarning tar över ordförandeskapet i Fastighetsägarnas hållbarhetsråd från och med 1 mars. Hon efterträder Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, som varit ordförande sedan rådet bildades 2019.

Varför du tog uppdraget?

[ Annons ]

– Fastighetsägarnas hållbarhetsråd har en viktig funktion i att driva på hållbarhetsutvecklingen i branschen. Här samlas branschens gemensamma ambitioner och vassaste hållbarhetschefer, jag är stolt över att få förtroendet. Rådet handlar om att skapa utveckling i hållbarhetsfrågorna och för att lyckas med det behöver vi samverkan. Vi fastighetsägare har en unik roll genom vår verksamhet och stora investeringsvolym att ge positiv impact både inom social och miljömässig hållbarhet.  

Vad du förväntar dig av arbetet inom hållbarhetsrådet?

– Idag drivs hållbarhetsfrågor på styrelse- och ledningsgruppsnivå och både komplexiteten och tempot har ökat. Samtidigt är hållbarheten en del i affärsstrategin och ses som självklar del av affärsnyttan, det perspektivet brinner jag för. 

Hur ska ni fördjupa er i frågorna kring klimatanpassning och social hållbarhet?

– Hållbarhetsrådets agenda utgår från medlemsbolagens prioriteringar och i år fördjupar vi oss i frågor kring klimatanpassning och social hållbarhet. Ambitionen är att bland annat att sätta gemensamma indikatorer för att mäta social hållbarhet. Fler fastighetsägare inser betydelsen av social hållbarhet och dess positiva påverkan på affären – som långsiktiga aktörer över stora finansiella värden så är utvecklingen i kvarteren av betydelse – både för var bolag väljer att etablera sig, vilka hyresgäster man attraherar och hur länge de stannar kvar, plus att det påverkar fastighetsvärdena. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]