[ Annons ]

Bild: Stadsutvecklarna i Värtahamnen
Publicerat 19 april, 2018

Fastighetsägare och Stockholms hamnar samarbetar i Värtahamnen

Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast, Stockholms Hamnar och Bonnier Fastigheter går samman och bildar Stadsutvecklarna i Värtahamnen AB. Det nya bolaget ska utveckla den nya stadsdelen Värtahamnen, en del av Norra Djurgårdsstaden.

Inblandade parter tog fram en vision under våren 2017, och tanken med Stadsutvecklarna i Värtahamnen AB är att bolaget både ska marknadsföra och arbeta med stadsutvecklingen av området.

[ Annons ]

–  Alltsedan Bonnier Fastigheter fick en markanvisning i Värtahamnen på ca 70 000 kvm kontor har vi haft ambitionen att skapa ett formellt samarbete med Stockholms stad och andra långsiktiga fastighetsägare i området. Områdets unika läge och karaktär skapar fantastiska förutsättningar för att bygga en ny del av Stockholms innerstad. Det kommer dock inte att ske av sig själv utan kräver ett målinriktat arbete, säger Tomas Hermansson, VD för Bonnier Fastigheter.

Johan Castwall, VD Stockholms Hamnar, kommenterar det nya bolaget så här:

– Att denna stadsdel färdigställs i enlighet med visionen är en viktig del i vår långsiktiga strategi där stad och hamn växer sida vid sida. Här kommer de nästan

fem miljoner passagerarna som kommer till Värtahamnen varje år att mötas av storstadens puls med en härlig blandning av nya invånare och spännande verksamheter, säger Johan Castwall, VD Stockholms Hamnar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]