[ Annons ]

Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige.
Publicerat 25 november, 2016

”Fastighetsägare måste få ta ansvar för de egna fastigheterna”

I en debattartikel i Svenska Dagbladet uttrycker Fastighetsägarnas Reinhold Lennebo och Anders Nordstrand, Sabo, en oro för att intressebalansen ska rubbas om fastighetsägare i framtiden fråntas möjligheten att ta ansvar för de egna fastigheterna.

Fastighetsägare måste kunna anpassa sina hus till en standard som möter kraven från både nutida och framtida hyresgäster. Men lika viktigt är konsumentskyddet för hyresgästen. I en debattartikel i Svenska Dagbladet framhåller Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige, och Anders Nordstrand, vd Sabo, att det vid renoveringar av fastigheter måste finnas en god balans mellan dessa intressen.

[ Annons ]

Agneta Börjessons (MP) utredning om hyresgästers inflytande vid renoveringar presenteras nästa år vilket skapat en oro hos debattörerna.

”Vi är oroliga över att intressebalansen tippar över ända om fastighetsägare i framtiden fråntas möjligheten att ta ansvar för de egna fastigheterna. En maktförskjutning kan leda till flera problematiska scenarier” skriver Reinhold Lennebo och Andreas Nordstrand.

Läs hela debattartikeln här.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]