[ Annons ]

Hos Fastighetsägarna Stockholm hölls ett frukostseminarium med Jeppe D Larsen som pratade om lastcykelpooler, smarta cykelsatsningar och logistik.
Publicerat 6 mars, 2014

Fastighetsägare kan vinna på smarta cykelsatsningar

Hos Fastighetsägarna Stockholm hölls ett frukostseminarium med Jeppe D Larsen som pratade om lastcykelpooler, smarta cykelsatsningar och logistik.

På ett frukostseminarium hos Fastighetsägarna Stockholm pratade debattören cykelexperten Jeppe D Larsen om hur satsningar på cykling kan göra nytta för fastighetsägare .

[ Annons ]

Fördelarna med att satsa på cyklar och lastcyklarna är flera: de är yteffektiva, skapar minimalt med buller, genererar låg energi och resursförbrukning och skapar trivsammare och säkrare stadsmiljöer. Forskning från 2012 visar att försäljningen har gått upp för lokala handlare i mindre kvarter när bilparkeringar ersatts med ordentliga cykelbanor och cykelparkeringar, enligt Jeppe D Larsen.
Fastighetsägare kan vinna på cykelsatsningar som bra cykelparkeringar och lastcykelpool, där lastcyklar kan ersätta bilen på ett helt annat sätt än vanliga cyklar.

På frågan om när han tror att vi ser lastcyklar i var och varannan fastighet, svarar Jeppe D Larsen:
– Vi har upp till 1 000 i Storstockholmsområdet idag. I Köpenhamn finns 40 000, där har över 25 procent av alla familjer med fler än två barn en lastcykel. Om tio år har vi nog också 40 000 och om 2–3 år har vi 5 000–10 000. Det är inte antalet som är viktigt utan hur mycket de används. Kvalitetscyklar som körs i pooler precis som bilar i bilpooler och används 6-8 timmar om dagen kommer vi att se mer av.

Jeppe D Larsen tog även upp cykelpooler som Socialbike, Spinlister och Shike som ett alternativ för till exempel bostadsrättsföreningar.

Med på frukostseminariet var även Ecoride visade en av sina elcykelmodeller och Svenska Cykelrum som demonstrerade två olika cykelliftar, där man hänger upp framhjulet på en arm som lyfter upp hela cykeln. Uppfinningen halverar ytan som cykeln tar upp. En smartare parkeringslösning för alla fastigheter som har överbelamrade cykelrum.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]