Laholms centrum. Foto: Fastighetsägarna GFR.
Publicerat 1 mars, 2017

Fastighetsägare investerar i Laholms centrum

Laholms centrum ska utvecklas för att bättre kunna möta konkurrensen från såväl e-handeln som närliggande handelsplatser. Därför stöttar flera aktörer nu utvecklingen med sammanlagt 300 000 kronor.

Utbudet av handel och servicenäring i Laholm är relativt stort och kommunen får kontinuerligt topplaceringar i Svensk Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sverige. Men centrumet möter liksom många andra konkurrens från såväl e-handel som andra närbelägna handelsplatser.

[ Annons ]

Det finns därför ett stort behov av en ”motor och medlare” för att stärka samverkansarbetet mellan kommunen, handeln och fastighetsägarna, skriver Per Arbin, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Laholm, i ett pressmeddelnade.

– Beslutet att stötta projektet fattades av vår styrelse igår. Det är viktigt att vi nu snabbt kommer framåt i utvecklingsarbetet. En gemensam målbild för hur centrum ska utvecklas är helt avgörande för att kunna locka besökare och få nya butiker att etablera sig i stadskärnan. För att skapa en positiv handelsbalans och tillväxt i hela kommunen behöver samverkansarbetet stärkas mellan alla handelsplatser, säger Per Arbin.

Projektet löper över tre år och en ny handelsutvecklare, Caroline Bengtsson, har rekryterats. Förutom pengar från Fastighetsägarna och enskilda fastighetsföretagare i Laholm stöttas projektet också av Laholms kommun, Laholms Köpmannaförening och Laholms Sparbank.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]