Publicerat 23 april, 2021

Fastator förvärvar för 357 miljoner och skapar transaktionsintensivt JV

Fastighetsinvestmentbolaget Fastator skapar ett joint venture-bolag med Broadgate Asset Management. Bolaget kommer att vara transaktionsintensivt.

Joint venture-bolaget har redan tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Västerås och Umeå. Värdet är 357 miljoner kronor. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 35 000 kvm och totala hyresintäkter uppgår till cirka 30 miljoner kronor.

- Fastators mål är att visa högre tillväxt än vad fastighetsmarknaden generellt presterar. Nu växlar vi upp förvärvstakten med kapital och transaktioner samt ytterligare ett samarbete. Det nya bolaget är tänkt att växa med minst en miljard kronor per år, kommenterar Knut Pousette, Fastators vd.

Tanken är att joint venture-bolaget förvärvar kommersiella kassaflödesfastigheter som efter utveckling och renodling passar in i Fastators innehavsbolag.

Fastator skapade tidigare i vår även Vivskä, ett transaktionsintensivt fastighetsbolag med inriktning mot lager och lättindustri. Företaget har alltså nu två stycken bolag med fokus på transaktionsintensiva bolag.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]