Publicerat 29 januari, 2021

Fasadgruppen köper norskt bolag med omsättning på 180 miljoner norska kronor

Fasadbolaget Fasadgruppen köper norska Mjøndalen Mur & Puss, ett murarföretag med en stark marknadsposition i Oslo med omnejd. Bolaget blir Fasadgruppens andra norska dotterbolag sedan affären med DVS Entreprenør i höstas.

”Norge är en viktig marknad i vår nordiska tillväxtstrategi och i MMP kan vi välkomna ytterligare ett norskt kvalitetsbolag med kompetent ledning till Fasadgruppen", säger Pål Warolin, vd och koncernchef för Fasadgruppen, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget har 95 heltidsanställda och omsatte cirka 180 miljoner norska kronor med en rörelsemarginal på 9 procent under verksamhetsåret 2020. MMP blir Fasadgruppens andra dotterbolag i Norge efter DVS Entreprenør som förvärvades i september 2020.

Fasadgruppen finansierar förvärvet av samtliga aktier i MMP med tillgängliga kreditfaciliteter och egen kassa.

Säljarna är en grupp anställda på MMP som alla fortsätter arbeta i sina respektive roller efter transaktionen. Säljarna har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 19 miljoner norska kronor. Säljarna har även åtagit sig att inte avyttra sina aktier i Fasadgruppen före den 30 april 2022.

Affären går igenom på studs då den är inte föremål för några fullföljandevillkor.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]