Publicerat 11 november, 2022

Fasadgruppen förvärvar Sydskiffer som omsätter cirka 70 miljoner kronor

Fasadgruppen expanderar i sydvästra Sverige och förvärvar kulturbyggnadsspecialisten Sydskiffer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sydskiffer grundades 1980 i Halmstad har en stark position inom renoveringar av kulturhistoriska byggnader och kyrkor. De är specialiserade på det traditionella och hållbara naturmaterialet skiffer.

De har 15 heltidsanställda och omsatte cirka 70 miljoner kronor under 2021. Största kunderna är offentlig verksamhet och Svenska kyrkan. Tillträde av Sydskiffer sker under november.

”Sydskiffer blir ett utmärkt komplement till vår verksamhet i sydvästra Sverige. Bolaget kännetecknas av ett gediget hantverkskunnande och återkommande kunder. Vi ser också en särskild styrka i bolagets stora erfarenhet från offentliga upphandlingar”, säger Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen Väst.

Förvärvet finansieras med egen kassa. Säljaren kommer återinvestera en del av köpeskillingen genom att förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen inom tre månader för 15 miljoner kronor.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]