[ Annons ]

BIld: HSB.
Publicerat 16 oktober, 2020

Färska bolaget som ska utveckla Nya Ellstorp

MKB, HSB och Hub Park bildar bolaget Ellstorp Fastighets AB. Syftet är att tillsammans utveckla det nya området Nya Ellstorp i Malmö, med 750 nya bostäder.

MKB Fastighets förvärvade området i Ellstorp vid Värnhemstorget och Östervärns station i Malmö i våras. Avsikten var redan då att tillsammans mede HSB och Hub Park utveckla Nya Ellstorp. Nu har man alltså bildat bolaget Ellstorp Fastighets AB, som ska realisera planerna.

– Området är intressant eftersom det blir ett första steg att binda samman innerstaden med Kirseberg på ett synligt sätt. Malmös befolkning växer och med 750 nya bostäder kan 1 800 Malmöbor få ett nytt hem i Nya Ellstorp där hållbara val blir en naturlig del av vardagen, säger Gunnar Östenson, affärsutvecklingschef och vice vd på MKB.

[ Annons ]

Totalt handlar det om 450 hyresrätter, där MKB bygger 350 och Hub Park 100. Utöver det bygger HSB 300 bostadsrätter. MKB, HSB och Hub Park kommer att äga sina respektive kvarter, medan Malmö stad förväntas ta över allmän platsmark.

– Här kommer flera spännande kvarter att växa fram, som genomsyras av innovativa miljö- och klimatsmarta byggnader samt effektiva mobilitetslösningar. Vi tre aktörer vill tillsammans skapa ett område att bo och trivas i, säger Pär Hammarberg, regionchef på HSB.

Även förskola, äldreboende, kommersiella lokalytor och ett mobilitetshus planeras i området Parkering kombinerat med mobilitetsåtgärder som bilpool, cykelpool och paketutlämning ska ger minskade transporter inom området, medan en lokal för till exempel livsmedel ska ge boendenära service.

– Vi tycker att det är spännande att vi är tre bolag som valt att samarbeta på ett sätt som gynnar staden och Malmöbon. De lösningar och den kunskap vi har tillsammans gör att boendelösningar, service och mobilitet kan förverkligas i det Nya Ellstorp, säger Tomas Strandberg, vd för Hub Park.

Nya Ellstorp kommer byggs i etapper, och först ut blir byggnaderna mot södra Bulltoftavägen. Den första inflyttningen är planerad till slutet av 2023. Just nu pågår dialog mellan partnerna och Malmö stad kring detaljplan och exploateringsåtagande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]