[ Annons ]

Förbindelsehallen i Slakthusområdet Foto: Martin Kelam
Publicerat 24 augusti, 2021

Farmy och Printler till Slakthusområdet

Atrium Ljungberg välkomnar två nya hyresgäster till Slakthusområdet i Stockholm. Farmys och Printlers verksamheter ligger enligt fastighetsägaren i linje med områdets kulturella vision.

Slakthusområdet strax söder om Stockholms innerstad är under utveckling. Fastighetsägaren Atrium Ljungbergs är drivande i visionen att skapa en mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Nu har två nya innovativa bolag anslutit sig till utbudet i området och skrivit avtal på totalt drygt 1 300 kvadratmeter

Farmy bedriver så kallad hydroponisk stadsodling, med fokus på grödor med stor smak och ett rikt näringsinnehåll, samt ovanliga ätbara växter och blommor. Bland Farmys kunder finns stjärnkrogar som exempelvis Frantzén, Matbaren, Rutabaga och Adam & Albin.

[ Annons ]

– Vi ser verkligen fram emot att etablera oss i Slakthusområdet. Med platsens vision och de planer som finns när det kommer till matupplevelser och handplockade restaurangkoncept, så är Slakthusområdet helt rätt för oss, säger Alan Koliji, grundare till Farmy.

Den digitala plattformen Printler kopplar samman tusentals fotografer och konstnärer med konstälskare och inredningsintresserade över hela Europa, för att tillgängliggöra konst för alla. De drygt 700 kvadratmeter stora lokalerna i Slakthusområdet kommer att inhysa bolagets produktionscenter för effektiv och miljömässigt hållbar print-on-demand. Printler adderar även en fotostudio och utställningsmöjligheter för konstnärerna i deras nätverk.

– Slakthusområdet är en plats som kommer att utvecklas över lång tid. Vi är otroligt glada att redan nu kunna välkomna nya hyresgäster i linje med den långsiktiga visionen för området – att bli Stockholms nya mötesplats för mat, kultur och upplevelser och en plats för innovativa bolag inom tech och kreativa näringar, säger Johanna Mähler, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]