[ Annons ]

En skiss på hur LKF:s klimatsmarta hus Xplorion i Brunnshög kommer att se ut när det är ommålat lagom till påsk. Foto: Bengt “Sillen” Aprilus.
Publicerat 1 april, 2021

Färgglada aprilskämt i branschen

Norsk guldbro, stenevillor och kulventiler för vänsterhänta. Här är några skämt som Fastighetstidningen snappade upp under dagen.

Aprilskämten är på nedgång i media. Många redaktioner vill inte sätta sin trovärdighet och avstår därför att publicera osanna artiklar på grund av fake news-problematiken. Men i bygg- och fastighetsbranschen kämpar några tappra på. 

Allmännyttiga LKF i lund meddelade exempelvis att man målar om alla sina hus till gröngult för klimatets skull.

[ Annons ]

– Vår ambition att fortsätta kallas för hållbarhetspionjärerna inom bygg och fortsätta bygga hållbart, ur alla perspektiv. Det är viktigt att beakta både ekologisk-, social- och ekonomisk hållbarhet när vi planerar och bygger nytt. Och så ska det vara snyggt också, så varseldesign var given, säger Håkan Nilsson, fastighetschef på LKF.

Branschorganisationen SVEFF, Sveriges Färg och Lim Företagare, har fått i uppdrag att måla om Svinesundsbron guld, inspirerad av guldbron vid Slussen i Stockholm. Guldfärgen ska symbolisera olja, som kallas ”det norska guldet”. Följaktligen har oljebranschen finansierat det hela. 

– Det har varit ett stort nöje att få vara delaktiga och måla om Svinesundsbron. Vi är glada att vår expertis inom kulör får spegla projektet och samarbetet mellan de nordiska länderna. Kulören är den samma som Guldbron och vi hoppas att den kommer bli lika hyllad, säger Olof Holmer, vd för SVEFF.

Byggmax lanserar en specialanpassad drive-in för vänsterhänta, en satsning som ska göra sortimentet ännu mer tillgängligt och uppmuntra fler att börja hemmafixa inför byggsäsongen.

– Vi vet nog alla hur svårt det är att såga till en bräda med ”fel hand” – samma princip gäller när du ska handla byggvaror. Varvet ska kännas rätt och det ska gå snabbt och lätt att lasta varorna in i bilen. Därför inför vi nu ett nytt, spegelvänt varv, så att även den som är vänsterhänt enkelt kan handla byggvaror till projektet, säger Sanna Westman, marknadschef på Byggmax.

VVS-grossisten Dahl vurmar också för samma grupp och lanserar kulventiler för vänsterhänta. Funktionen är densamma men kulan roterar motsols – ”viktigt att därmed notera att effekten blir den motsatta: öppet flöde vid stängd ventil och vice versa. För att särskilja den nya ventilen är vredet rött med varumärket P.Rank.”

Mäklarföretaget Movhs aprilskämt är faktiskt en bra idé så frågan är om Vovh egentligen är ett aprilskämt. Tjänsten är specifikt riktad till hundägare och värderar bostäder och dess närområde efter hur hundvänliga de är för att göra det enklare för hundägare att hitta nytt hem.

– Precis som barnfamiljer vill veta om bra skolor, vill hundägare veta om det finns bra kissrundor och hur hundvänlig bostaden är. Det finns en enorm efterfrågan på en sådan här tjänst bland hussar och mattar, och vi är glada att kunna erbjuda de och deras bästa vän den här servicen, säger Jonas Petersson, vd på MOHV.

Och slutligen berättar vår branschkollega Fastighetsnytt att regeringen lanserar nytt bygglovsfritt hus: Stenevi-llan.

– Huset är helt befriat från bygglov och du får göra det hur stort du vill, så länge du använder dig av traditionella och hållbara byggmetoder, säger Aprilia Fürsta, pressekreterare hos jämställdhets– och bostadsministern Märta Stenevi.

Här känner vi dock att vi vill påpeka att Fastighetstidningens redaktionschef Erik Hörnkvist lanserade idén om stenevillan redan i förra numret av Fastighetstidningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]