Jolie Mehari projektleder 130 sommarjobbare hos Familjebostäder i Bergsjön. Foto: Familjebostäder.
Publicerat 30 april, 2019

Familjebostäder tar emot sommarjobbare i Bergsjön

Varje sommar tar Familjebostäder emot ungdomar som sommarjobbar i deras områden. I år tar bolaget hand om nästan två hundra sommarjobbare varav de allra flesta i Bergsjön.

Genom ett samarbete med Göteborgs Stad erbjuder Familjebostäder 130 ungdomar sommarjobb i Bergsjön. Det är först och främst hyresgästernas barn som ska jobba i området där de bor.

[ Annons ]

Sommarjobbarna, som nu går i nian eller ettan på gymnasiet, kommer att vara på plats några veckor var under perioden 10 juni – 9 augusti. Arbetsuppgifterna handlar om att hålla rent och snyggt, att sätta färg på området med konst men också att hjälpa till med trädgårdsarbete på våra gårdar.

Jolie Mehari är anställd av Göteborgs Stad som projektledare för sommarjobbarna i Bergsjön.

– Det är särskilt roligt att kunna vara med och skapa arbetsmöjligheter för unga som inte vanligtvis skulle få samma ingång till arbetsmarknaden. Vilken postkod man har ska inte begränsa ens möjligheter, säger Jolie Mehari, projektledare för sommarjobbarna i Bergsjön.

Hon hoppas att ungdomarna, förutom att få erfarenhet från arbetslivet och viktiga kontakter, även får en inblick i fastighetsbranschen och blir intresserade av att plugga och utvecklas vidare inom branschen.

– Att arbeta med att slipa eller spola en vägg hör till att ta hand om fastigheten. Det kan vi kombinera med konst. Ett ytterligare syfte är att ungdomarna, om de inte redan gör det, ska se skönheten i sitt område och bli motiverade att fortsätta utveckla det.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]