Polishuset i Rinkeby. Visionsbild: e.l.e arkitekter, Nina Kiiskinen.
Publicerat 4 juni, 2019

Familjebostäder säljer till Hemsö i Rinkeby

Familjebostäder har avtalat om försäljning av fastigheten Kvarnberget 9 i Rinkeby. I juni tillträder den nya ägaren Hemsö, och tar därmed över det pågående bygget av polishuset.

I slutet av 2017 togs det första spadtaget till det nya polishuset i Rinkeby. Sedan dess har arbetet pågått med att bygga om fastigheten till en säkerhetsklassad byggnad och arbetsplats för 240 medarbetare inom polisen. Familjebostäder har beslutat att sälja fastigheten Kvarnberget 9 till Hemsö, som kommer att fortsätta det pågående ombyggnadsprojektet.

[ Annons ]

– Polismyndighetens etablering i Rinkeby innebär en förstärkning av säkerheten och tryggheten för de boende i området, och ger dessutom ett tillskott av arbetsplatser. Försäljningen av polishuset till Hemsö innebär också att Familjebostäder kan lägga större fokus på sitt främsta uppdrag, att bygga och ansvara för hyresbostäder, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd samt ordförande för Familjebostäder.

Familjebostäders styrelse beslutade att godkänna försäljningen av Kvarnberget 9 den 4 juni 2019. Försäljningen motsvarar ett fastighetsvärde om cirka 470 miljoner kronor och Hemsö planerar att tillträda fastigheten i juni 2019.

– En säkerhetsklassad fastighet kräver särskild kompetens och resurser. Det känns bra att skriva avtal med Hemsö, en aktör som är väl rustad för uppdraget och har erfarenhet av de säkerhetsaspekter som gäller för den här typen av byggnader. Vi kan nu framöver koncentrera oss på att förvalta och utveckla vårt befintliga bestånd, säger Jonas Schneider, vd Familjebostäder.

Fakta Kvarnberget 9
Byggår: 1971
Hyresgäst: Polismyndigheten i Stockholm
Byggentreprenör: NCC
Arkitekt: e.l.e arkitekter

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]