Terminsstart och Familjebostäder erbjuder hjälp med läxläsning.
Publicerat 9 september, 2016

Familjebostäder erbjuder läxhjälp

Familjebostäder har i flera år erbjudit läxläsning för eleverna i Bergsjön, och höstterminen blir inget undantag. Till läxhjälpen kommer högstadieelever som vill få hjälp med sin läxa eller bara studera i en lugn miljö.

Två eftermiddagar i veckan erbjuder Familjebostäder i Bergsjön läxhjälp. Då får de elever som kämpar med läxorna möjlighet att träffa läxhjälpare, som alla besitter olika kunskaper. En av dessa är Shabnam Sharifi, 19 år som precis tagit studenten och delar med sig av sin matte- och biologkunskap till eleverna i Bergsjöskolan.

[ Annons ]

– Jag brukar lära ut till mina syskon och mina kompisar kommer hem till mig för att få hjälp med sina läxor. Jag tycker det är roligt att lära ut. Genom att lära andra lär jag mig själv något, förklarar hon.

En annan läxhjälpare på plats i Bergsjön är Robin Eklånge, som läser grundlärarprogrammet på Göteborgs universitet:

– Det är roligt att kunna bidra med ökad förståelse hos eleverna och jag hoppas de tar med sig något positivt härifrån.

Afnan Ahmed går i klass sju på Bergsjöskolan och är på plats för att få hjälp med matten.

– Mina favoritämnen är idrott och musik. Jag gillar att leka, samarbeta och spela instrument, säger hon och sjunker sedan ned i matteboken.

Familjebostäder har i flera år erbjudit läxläsning för eleverna i Bergsjön. En satsning som har visat sig ge ringar på vattnet och stärka både läxläsare och läxhjälpare.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]