Bild: Familjebostäder
Publicerat 3 maj, 2019

Familjebostäder anordnar Rinkeby Empowerment

Andelen kvinnliga företagare är lågt i Rinkeby jämfört med riket i stort. Nu tar Familjebostäder hjälp av lokala kvinnliga entreprenörer för att inspirera unga kvinnor att starta eget.

Rinkeby Empowerment går av stapeln 4 maj på Rinkebystråket och förutom Familjebostäder finns ett antal organisationer samt lokala kvinnliga företagare på plats.

[ Annons ]

Dessutom kommer kvinnliga affärsrådgivare från olika kulturer och med olika språkkompetenser ge vägledning och uppmuntran under eftermiddagen.

– Företagande är en biljett förbi mycket av den strukturella ojämlikhet som är förknippad med att söka jobb och traditionella anställningar. En biljett som kvinnor med utländsk bakgrund inte har använt hittills, det vill vi ändra på, säger Deqa Abukar, en erfaren företagare inom e-handel som driver kvinnonätverket Womenisa, som också är engagerade i Rinkeby Empowerment.

Enligt SCB är 11,8 procent av männen och 5,5 procent av kvinnorna i Sverige egenföretagare. I Rinkeby är siffran 7 respektive 5. Nu hoppas man att Rinkeby Empowerment ska bidra till en ökning.

– Hos oss på Rinkebystråket drivs endast 2 av 21 verksamheter av kvinnor. Vi ville skapa en dag för unga tjejer i området som funderar på sin framtid och när vi började arbeta med eventet insåg vi att det fullkomligt bubblar av kvinnligt entreprenörskap i Rinkeby och Järva! Jag är säker på att det kommer att slå gnistor från scenen på lördag, säger Sofia Lindestad, kommunikatör på Familjebostäder.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]