Publicerat 10 mars, 2021

Fabege utser chef för att utveckla bolagets stora portfölj av bostadsbyggrätter

Fastighetsbolaget Fabege har utsett Monika Mundt-Petersen till en nyinrättad roll för att utveckla strategin för bolagets stora portfölj av bostadsbyggrätter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fabege har utöver byggrätter för kommersiella lokaler, cirka 500 000 kvadratmeter nuvarande och potentiella bostadsbyggrätter, framförallt i Solna och Huddinge.

Monika Mundt-Petersen har tidigare erfarenhet av bostadsutveckling, bland annat som affärsutvecklare på Järntorget Bostad och som planhandläggare på Stockholms stadsbyggnadskontor. Hon kommer närmast från rollen som affärsutvecklare inom stads- och fastighetsutveckling på Fabege.

- Vi ser goda möjligheter att både optimera värdet av portföljen samt att ta ett ännu större ansvar för utvecklingen i våra områden genom att engagera oss djupare i utvecklingen av bostäderna, utan att det för den skull tar fokus från våra kommersiella lokaler, säger Stefan Dahlbo, vd och koncernchef för Fabege.

I takt med utvecklingen av Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park och nu även Flemingsbergsdalen har bolaget byggt upp en allt större portfölj av bostadsbyggrätter och för närvarande utvecklar Fabege bostäder i Haga Norra, Kista och Råsunda tillsammans med olika samarbetspartners.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]