[ Annons ]

Den gröna krediten på 100 miljoner euro som Fabege tecknat med EIB ska bidra till finansieringen av ett antal fastighetsutvecklingsprojekt i Arenastaden i Solna.
Publicerat 7 oktober, 2015

Fabege tecknar långfristig kredit för gröna investeringar

Den gröna krediten på 100 miljoner euro som Fabege tecknat med EIB ska bidra till finansieringen av ett antal fastighetsutvecklingsprojekt i Arenastaden i Solna.

Den tioåriga krediten på 100 miljoner euro, som Fabege nu tecknat med Europeiska Investeringsbanken (EIB), har fått sin gröna stämpel av att finansieringen ska gå till investeringar i miljöcertifierade fastighetsprojekt. Sedan ett antal år miljöcertifierar Fabege alla sina nybyggnationer enligt BREEAM-SE. Nyligen togs även beslut om en certifiering av det befintliga beståndet enligt BREEAM In-Use. Med den beviljade krediten från EIB kommer nu också hållbar finansiering in som en viktig pusselbit i utvecklingen.

[ Annons ]

–  Det har varit en inspirerande process att i samarbete med EIB utveckla nya former för grön fastighetsfinansiering och vi är mycket glada över att ha kommit i mål som första fastighetsbolag med denna typ av grön finansiering, säger Åsa Bergström, vice vd och ekonomi- och finanschef Fabege, i ett pressmeddelande.

EIBs långfristiga finansiering av projekt som stödjer en hållbar utveckling har tidigare huvudsakligen gått till finansiering av projekt som bidrar till transport- och energieffektiviseringar. I och med finansieringen av hållbara fastighetsutvecklingsprojekt tar EIB nu även steget in i fastighetssektorn.

–   I rollen som EUs bank, har EIB gjort kampen mot klimatförändringar till en av sina främsta prioriteringar. Vi är därför glada över att tillsammans med Fabege stödja byggandet av nära-nollenergi-byggnader, eftersom detta projekt kommer att bidra till ökad användning av förnybar energi, minskad energiförbrukning och hållbar stadsutveckling, säger Jan Vapaavuori, EIBs vice ordförande med ansvar för verksamheten i Sverige, i ett pressmeddelande.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]