Flygbild över Söderstaden. Foto: Stockholms stad.
Publicerat 8 juni, 2016

Fabege tecknar hyresavtal med 3 i nya Söderstaden

Fabege och 3 har tecknat ett 10-årigt grönt hyresavtal om 14 700 kvadratmeter kontor i fastigheten Pelaren 1. Det årliga hyresvärdet uppgår till cirka 39 miljoner kronor exklusive tillägg.

3:s nya huvudkontor kommer att uppföras i närheten av Ericsson Globe Arena i det nya området Söderstaden i Stockholm. Utvecklingsområdet Söderstaden består av Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Här planeras för totalt 150 000 kvadratmeter nya kontor och stadsdelen beräknas ha 30 000 arbetande, 15 000 boende och fler än 2 miljoner årliga besökare.

[ Annons ]

Stockholms stads ambition med hela Söderstaden är att skapa en tätare och mer funktionell stadsmiljö som länkar samman de närliggande stadsdelarna med målsättningen att erbjuda ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen, samt etableringar inom handel, kontor och service såväl som många nya bostäder.

– 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

– 3 kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb.

Det nya kontoret, som ritas av Strategisk Arkitektur, kommer att omfatta cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta där 3 hyr knappt 70 procent. Den totala investeringen exklusive ingående värde uppgår till drygt 800 miljoner kronor. Projektet är startklart och inflyttning beräknas ske sensommaren 2018. Fastigheten kommer att miljöcertifieras som minst i enlighet med BREEAM very good.

– Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden. Här får våra medarbetare allt de behöver för att trivas – idrott, kultur, nöjen, shopping, restauranger och ett brett utbud av service i en urban och dynamisk miljö. Vi som företag hamnar dessutom i ett sammanhang där det händer oerhört mycket, vilket är väldigt mycket 3, säger Peder Ramel, vd på Hi3G Access.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]