Fastigheten Orgeln 7 i Sundbyberg ska nu totalrenoveras. Foto: Fabege.
Publicerat 18 oktober, 2016

Fabege renoverar fastighet för 944 miljoner

Fabege har påbörjat ett större om-och tillbyggnadsprojekt på fastigheten Orgeln 7 i centrala Sundbyberg. Fyra nya våningar ska byggas på den befintliga fastigheten vilket kommer att ge 36 000 kvadratmeter kontor- och butikslokaler.

Efter att Svenska spel, Åhléns och övriga hyresgäster nu har flyttat ut har Fabege påbörjat det stora renoverings- och tillbyggnadsprojektet. Investeringen uppgår till 944 miljoner kronor och projektet beräknas vara klart till sommaren 2018. Efter renoveringen kommer den nya byggnaden att gå under namnet Grand Central Sundbyberg.

[ Annons ]

– Vi tror att den moderna fastigheten och läget kommer kunna attrahera flera nya hyresgäster som ser värdet i det, säger Christian Hermelin, vd på Fabege.

Byggnaden, som totalrenoveras, får fyra nya våningar och totalt cirka 36 000 kvadratmeter kontor- och butiksytor, exklusive parkeringsplatser.

– Uthyrningsarbetet pågår för fullt och jag är övertygad om att vi kommer att teckna avtal i god tid innan fastigheten färdigställs.

Kommer ni få igen det ni investerar i fastigheten? 

— Ja, vi räknar med en värdetillväxt om 20 procent på investerat belopp, säger Christian Hermelin.

Sundbyberg stad har långtgående planer på att gräva ner järnvägen och Grand Central blir då en naturlig blickpunkt på det nya torget. Här kommer det att finnas plats för både restauranger, butiker och ett pulserande stadsliv.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]