Flemingsbergs Centrum Foto: Wikimedia commons
Publicerat 1 november, 2018

Fabege köper av Vincero

Fabege köper fastigheterna Regulatorn 1, Batteriet 3 och Batteriet 4 i Flemingsberg av Vincero fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 750 miljoner.

Förvärvet av de tre fastigheterna är en del i de planer Fabege har tillsammans med Huddinge kommun. Ett nytt internationellt affärscentrum ska byggas i Flemingsberg, med plats för 50 000 arbetande och lika många boende och besökande i vad man kallar Stockholm south business district.

[ Annons ]

– Det är förstås oerhört spännande att vi är igång med detta viktiga projekt tillsammans med Huddinge kommun. Det behövs attraktiva arbetsplatser, på södra sidan, nära där människor bor och att även utnyttja ledig kapacitet i redan befintlig infrastruktur är dubbeltklokt. Vår förhoppning är att stadsdelen kommer skapa bättre balans och konkurrenskraft för hela Stockholmsregionen. säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege i ett uttalande.

På Vincero är man nöjd över att ha genomfört affären med just Fabege.

– Det är med stor tillfredsställelse som vi ser att en så etablerad stadsdelsutvecklare som Fabege har bestämt sig för att stärka tillväxten i regionen och att vi kan bidra till den satsningen. Det är definitivt något vi tror gynnar den långsiktiga värdetillväxten i vårt övriga bestånd i Huddinge, säger Robin Rutili, vd på Vincero.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]