[ Annons ]

Maria Wetterstrand kollar in nästa programpunkt efter ett rundabordssamtal om hållbarhet i Fastighetsägarnas regi i Almedalen 2019.
Publicerat 30 juni, 2020

”Få tycker det är lika tråkigt som jag”

Maria Wetterstrand, hållbarhetskonsult och VD för public affairs-byrån Miltton Europe i Bryssel, saknar den inställda Almedalsveckan. 

Hur känns det att inte åka till Almedalen i år?

– Det är nog få som tycker det är lika tråkigt som jag! Jag har ju bott i Finland i många år, och då har Almedalen blivit en viktig plats att träffa alla människor man vill och behöver ha kontakt med, både privat och jobbmässigt. Det är ju i Visby man har chansen att prata med dem som man kanske bara är lite vagt bekant med, men som ändå är viktiga träffa.

[ Annons ]

Vilken betydelse har det att Almedalen inte blir av i år?

– Att det ställs in ett år är nog ingen stor fara, men som sagt är det tråkigt. Almedalen är viktigt just för de där kontakterna man kanske inte hinner med annars.

– Den typen av samverkan som sker i Almedalen har stor betydelse. Det är en plats för kontakter inte bara mellan politiker, utan lika mycket mellan olika delar av samhället, som olika sektorer i näringslivet, intresseorganisationer, forskare, myndigheter. Att man ses i Almedalen kan göra det lättare att hålla kontakten resten av året.

Gör du något annat istället för Almedalen?

– Ja, jag är med på några digitala events som sänds online, bland annat med Boinstitutet.

Säg att Almedalen blivit av i år – vad hade du fokuserat på då?

– I så fall hade den stora grejen för mig varit att prata om den gröna återstarten efter pandemin. Jag skrivit ett kapitel om grön omställning i en rapport för Stockholms Handelskammare. 

Vad handlar det om?

– Det är mycket tal om en ”grön omstart”. Det är lätt att säga, men vad betyder det rent praktiskt? När vi nu ska genomföra stora satsningar och investeringar för att komma ur nedgången som pandemin fört med sig, vilken prägel ska det ha? Vilken typ av ny teknik ska vi exempelvis satsa på? 

Tror du att det blir något Almedalen nästa år? 

– Ja, det är klart. Arrangemanget kommer kanske inte bli lika stort som det varit de senaste åren, men vi behöver Almedalen. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]