Publicerat 17 augusti, 2021

Evergrandes styrelseordförande för fastighetsverksamheten lämnar sin position

Kinesiska Evergrandes huvudsakliga fastighetsdotterbolag Hengda Real Estate har sett sin styrelseordförande Hui Ka Yan lämna bolaget, bara månader efter att fastighetsdivisionen slopat sina planer på en egen börsnotering. Det rapporterar Wall Street Journal.

Hengda Real Estate har under tisdagen registrerat att tidigare styrelsemedlemmen Zhao Changlong tillsatts som ny styrelseordförande, men det är ännu oklart exakt när Hui Ka Yan lämnade och bytet skedde.

Evergrande är ett av världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, som under den senaste tiden varit under press från kinesiska myndigheter om att stärka sin finansiella situation. Det har bland annat lett till en inställd extrautdelning, sänkt kreditbetyg och ett kraftigt kursfall i aktien.

En talesperson för Evergrande har bekräftat ordförandebytet och sagt att det är en helt normal förändring i Hengda Real Estate, som inte påverkar bolagets ledning eller aktieägarstruktur.

https://www.wsj.com/articles/china-evergrande-boss-steps-down-as-chairman-of-its-flagship-property-business-11629194394?mod=e2tw

Jakob Häger
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]