Publicerat 12 oktober, 2020

Evergrandes största långivare reducerar låne- och obligationsexponering – BN

Kinesiska fastighetsjätten Evergrandes största långivare försöker att reducera sina risker och sänker aktivt sin låne- och obligationsexponering efter oro över det skuldsatta bolagets finansiella styrka. Det rapporterar Bloomberg News.

Evergrande, som är en av världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, säkrade nyligen ett avtal med investerare för att slippa betalningar på cirka 13 miljarder dollar.

Den största långivaren Minsheng Banking har bett sina diverse avdelningar att undvika nya osäkrade lån till Evergrande och att reducera bankens generella finansiering av fastighetsbolaget.

Enligt insatta källor till Bloomberg planerar bolaget att ta in cirka 300 miljoner dollar i femåriga obligationer i veckan.

Evergrande har uppdagats ha en komplicerad skuldstruktur med 88 miljarder av lån till banker, skugglångivare och individuella investerare likväl som lån på 35 miljarder dollar i form av obligationer och förskottsbetalningar på icke färdigställda bostäder från 2 miljoner fastighetsköpare.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]