Publicerat 26 januari, 2022

Evergrande ska hålla träff med investerare på onsdag

Kinesiska skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande och dess finansiella rådgivare ska hålla samtal med investerare på onsdag, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Mötet kommer en månad efter att Evergrande missat betalningar på vissa obligationer utfärdade i dollar. Bolaget har totalt 300 miljarder dollar i skulder, varav 20 miljarder dollar är i obligationer köpta av internationella investerare. En del av investerarna i denna grupp har hotat med rättsliga åtgärder om inte bolaget vidtar snabba åtgärder för att undvika en default.

Den lokala regeringen i Guangdong har senast kommit till räddning och skickat sina experter för att hjälpa till med en omstrukturering av Evergrande. De flesta medlemmarna i bolagets riskhanteringskommitté kommer från statliga bolag, och några av dem kommer närvara vid mötet med investerarna.

Evergande kom senast på måndagen att be de internationella obligationsinnehavarna om lite mer tid att kunna ta fram en omfattande och effektiv omstruktureringsplan.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]