Foto: Kiruna kommun
Publicerat 16 oktober, 2017

Eventuell tv-skatt drabbar Kiruna hårt – mitt under flytten

Förslaget om att slopa tv-licensen har lämnats till kulturminister Alice Bah Kuhnke. Går förslaget igenom innebär det ett hårt slag mot Kiruna, som förlorar 130 arbetstillfällen mitt i den omfattande flytten av staden.

Än så länge är inget bestämt, men mycket tyder på att förslaget om att tv-licensen ersätts av en tv-skatt. Och Kiruna har redan uttryckt oro inför framtiden. Men man står inte handfallen.

[ Annons ]

Kommunalråd Kristina Zakrisson (S) skickade under dagen ut ett pressmeddelande och berättade om vilka åtgärder som staden redan vidtagit.

– Till exempel har vi påbörjat en inventering av kompetenser och resurser hos Radiotjänst. Det är en stor och viktig arbetsplats för oss med 130 tjänster i Kiruna och den skapar en balans och bredd i näringslivet som vi behöver.

När det gäller själva flytten av staden påverkas den inte nämnvärt av en eventuell nedläggning av Radiotjänst. Projektchefen Christer Vinsa säger visserligen att det självklart kommer att beröras, men inte inledningsvis.

– Ska jag vara ärlig så har vi så fruktansvärt många sådana här frågor på vårt bord för tillfället. Just den här verksamheten är inte superakut eftersom den ligger utanför det påverkansområde som vi arbetar med initialt. Däremot är en nedläggning en rejäl smäll för en stad med 18 000 invånare, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]