[ Annons ]

Eva Hilds konstverk "Rubato – Free Flow" vann den internationella tävlingen om konstnärlig gestaltning i Malmö Lives yttre stadsrum.
Publicerat 17 juni, 2014

Eva Hilds konstverk ska skapa ljuv musik vid Malmö Live

Eva Hilds konstverk "Rubato – Free Flow" vann den internationella tävlingen om konstnärlig gestaltning i Malmö Lives yttre stadsrum.

Eva Hild får uppdraget att göra den konstnärliga gestaltningen vid kanalen vid Malmö Live. Hennes konstverk ”Rubato – Free Flow” vann den internationella tävlingen där uppgiften var att ge Malmö ett nytt konstnärligt landmärke, som symboliserar den kommande verksamheten i det nya kvarteret. ”Rubato – Free Flow” blir konstnärens hittills största offentliga gestaltning.

[ Annons ]

– Det här är en verkligt stor utmaning för mig som konstnär. Jag har en intensiv arbetsprocess framför mig men den kommer framför allt att kännetecknas av glädje och förväntan. Tänk att Rubato om ett år ska möta Malmöborna både till vardags och till fest, säger Eva Hild.

Motiveringen: ”Uttrycket ljuv musik används ofta för att förklara det oförklarligt vackra och sköna. Det används för möten människor emellan och för att utrycka känslor. Denna konstnärliga gestaltning inspireras av längtan efter och känslan i den ljuva musiken. Verket transformerar musiken till levande mjuka former som tycks vara i ständig rörelse när de vandrar inåt, utåt och uppåt. Det ger betraktaren fria associationer, nya tankar och drömska bilder. Rubato – Free Flow intar platsen, fångar din blick – och ljuv musik uppstår”.

Eva Hild får uppdraget formellt efter att Kommunsstyrelsen fattat beslut senast i september. Verket planeras att finnas på plats vid invigningen den 4 juni 2015. Den sammantagna budgeten för projektet är drygt 9 miljoner kronor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]