[ Annons ]

Esteas helägda dotterbolag Estea Sverigefastigheter har förvärvat fyra fastigheter i ett externt handelsområde utanför Motala.
Publicerat 17 januari, 2014

Estea Sverigefastigheter köper fyra handelsfastigheter

Esteas helägda dotterbolag Estea Sverigefastigheter har förvärvat fyra fastigheter i ett externt handelsområde utanför Motala.

Bråstorp, som ligger utanför Motala, är namnet på det externa handelsområdet där de fyra fastigheterna som Estea nyligen förvärvat är belägna. Det är Esteas helägda dotterbolag Estea Sverigefastigheter som står för förvärvet. Bolaget har sedan tidigare Klädeshandlaren 15 i Nyköping som inrymmer butikslokaler, kontorslokaler och vård- och utbildningslokaler, samt även logistikfastigheten Rosersberg 11:94 strax norr om Stockholm.

[ Annons ]

– Förvärven stämmer väl in i fastställd förvärvs- och tillväxtstrategi. Vi har byggt upp en bra fastighetsportfölj med en diversifiering av fastigheter och bolaget går nu in i en mer renodlad förvaltningsfas, säger David Ekberg, Transaktionschef, Estea.

De fyra fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på 8 268 kvadratmeter och är i dagsläget  fullt uthyrda till Stadium Outlet, Colorama, Sova, Rusta, Swedol och Jysk. I området finns, utöver hyresgästerna i portföljen, varumärken som Elgiganten, ICA, Willys, Biltema, Burger King och Cheapy etablerade. I portföljen finns även outnyttjade byggrätter om ytterligare cirka 600 kvadratmeter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]