[ Annons ]

Christina Blomberg, stadsutvecklingsstrate på Eskilstuna kommun. Foto: Eskilstuna kommun.
Publicerat 31 augusti, 2021

Eskilstuna rekryterar stadsutvecklingsstrateg

Eskilstuna kommun rekryterar Christina Blomberg till den helt nya tjänsten stadsutvecklingsstrateg. Hennes fokus blir centrumutveckling.

Precis som många andra svenska städer genomgår Eskilstuna en förvandling i spåren av förändringar i handeln. Christina Blombergs uppdrag blir att driva på arbetet för att möta de utmaningar som finns och göra en förflyttning till ett mer livskraftigt centrum.

– I takt med att försäljningen av varor flyttar till nätet ser vi att både efterfrågan på och utbudet av aktiviteter, upplevelser, service och tjänster ökar. Restauranger och upplevelsebaserade verksamheter har nu börjat ta över handelns roll som motor för besöksflöden i stadskärnorna, säger Christina Blomberg.

[ Annons ]

Eskilstunas nya stadsutvecklingsstrateg kommer att arbeta tillsammans med stadens och särskilt stadskärnans intressenter och aktörer i olika insatser och projekt. Tjänsten innebär också att driva arbetet med att ta fram en gemensam färdplan för stadskärnans utveckling, med mål och strategier både på kort och lång sikt och med utblick mot år 2050.

– Det är positivt för våra svenska stadskärnor som ofta är vackra, promenadvänliga och med en tilltalande historia och atmosfär. Stadskärnan känns som den naturliga mötesplatsen för att umgås på och nu fortsätter vi arbetet med att skapa fler besöksanledningar och trivsamma upplevelser, säger Christina Blomberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]