Ramin Jahangiri, Patrick Mesterton och Fredrik Josefsson. Foto: Kristoffer Rozental
Publicerat 19 november, 2018

Epicenter skapar ny bostadslösning

Kontorshotellet Epicenters medlemsföretag har svårt att locka till sig arbetskraft. Nu hoppas man lösa problemet genom Epicenter Living – en ny typ av arbetarbostäder med nyproducerade, miljösmarta boenden i närförorter.

Projektet är ett samarbete mellan Epicenter, Trede Properties och SEB Greenhouse och redan nu är sju lägenheter i Bromma och sex lägenheter i Spånga klara för inflyttning.

[ Annons ]

Nästa år ska Trede Properties förvärva upp emot 800 bostäder med tillträde i början av nästa sommar. Samtliga fastigheter är inom energiklass A, B eller Svanenmärkta.

– Epicenter Living är ett nytt initiativ från Epicenter, SEB:s Greenhouse och Trede Properties. Vår gemensamma ambition är att underlätta rekryteringar för tillväxtföretag som är i stort behov av kompetent arbetskraft. Dessa företag har i dag stora svårigheter med rekryteringar på grund av en instabil bostadsmarknad och brist på bostäder. Med Epicenter Living får våra medlemmar nu en unik möjlighet att förmedla lägenhetskontrakt till sina anställda, säger Patrick Mesterton, vd på Epicenter, i en kommentar.

Ramin Jahangiri, vd på Trede Properties, menar att en ökande befolkning och arbetskraftsinvandring ställer stora och nya krav på bostadsmarknaden.

– Sveriges industrisamhälle har utvecklats till ett innovations- och entreprenörsamhälle med näst flest så kallade ”unicorn” i världen. Det skapar sysselsättning, god välfärd och samhällsintegrationen. På 15 år har antalet företag ökat med 300 000, vilket ställer stora krav på samhället. Det är stora problem och det här är vårt sätt att bidra, säger han.

Fredrik Josefsson, ansvarig för Greenhouse på SEB som agerat rådgivare till Trede Properties, kommenterar projektet så här:

– Genom att integrera perspektiv från fastighetsbranschen och Trede Properties med den tillväxtproblematik som vi identifierat på SEB:s Greenhouse möts vi hos Epicenter för att leverera en innovativ bostadslösning.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]