Publicerat 14 december, 2020

Entra tänker inte rekommendera budet från Castellum

Entras styrelse tänker inte rekommendera budet från Castellum och är fortsatt övertygade om attraktionskraften i bolagets unika kontorsfastighetsportfölj, lovande projektportfölj och tillväxtutsikter på egna ben. Det framgår av ett pressmeddelande.

Entras styrelse har tidigare kommunicerat att varken den pågående omvärderingen av den norska fastighetsmarknaden eller Entras starka projektutvecklingspotential reflekteras i de buden som lagts till dags dato.

Mot bakgrund av detta tänker man inte rekommendera budet från Castellum, givet att det anses undervärdera bolagets tillgångar och dess utsikter.

Samtidigt är styrelsen öppna för möjligheter att skapa aktieägarvärde och ska undersöka om villkoren i den potentiella transaktionen med Castellum kan förbättras.

I förra veckan drog SBB tillbaka sitt konkurrende bud på Entra. Samtidigt dök Balder upp som aktieägare med först 5 procent och gick sedan upp till strax över 10 procent av kapitalet. Balder-chefen Erik Selin uttryckte att man föredrar att Entra fortsätter som ett noterat bolag på Oslobörsen.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]