Foto: Stockholms stad
Publicerat 24 april, 2017

Enklare att källsortera i Stockholms parker

Nu utökar Stockholms stad försöken med källsortering på allmänna platser och placerar under perioden april till oktober ut källsorteringskärl på 38 platser runt om i staden.

Stockholms stad har sedan försöken med källsorteringsmoduler startade 2015, successivt utökat och omformat initiativet med de insamlingskärl som visat sig fungera bäst. Källsorteringsmodulerna är avsedda för det skräp som främst uppstår i samband med picknick i parker, såsom kaffemuggar, glasspapper, flaskor, frukt- och matrester.

[ Annons ]

– I förra årets utvärdering kunde vi se att stockholmarna uppskattade försöket och att källsorteringskärlen verkligen användes. Det gör det så klart extra roligt att nu fortsätta försöket och se hur vi kan få sorteringen att fungera ännu bättre, säger Susanne Pettersson, projektledare på trafikkontoret, i ett pressmeddelande.

I sommar återfinns källsorteringsmodulerna på 38 platser runt om i staden, främst i anslutning till parker, torg och gångstråk. Under försöksperioden görs kontinuerligt mätningar och till hösten avslutas försöket med en utvärdering. För att uppmuntra stockholmarna att källsortera sitt picknickskräp har trafikkontoret tillsammans med Håll Sverige Rent också tagit fram en animerad film som finns tillgänglig på stockholm.se/kallsortering.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]