Rémy Kolessar, avdelningschef, forskning och innovation på Energimyndigheten.
Publicerat 24 oktober, 2017

Energimyndigheten storsatsar på nytt forsknings- och innovationsprogram

Ett nytt forsknings- och innovationsprogram inom värme och kyla, TERMO, ska stärka Sveriges internationella konkurrenskraft inom området. Totalt sett 160 miljoner kronor går till programmet, vars medel kommer fördelas genom olika utlysningar.

Programmet är en särskild satsning för att kommersialisering och export kring värme och kyla ska lyftas bland forskning och innovationer. Genom att samla sina forsknings- och innovationsinsatser i ett gemensamt program hoppas Rémy Kolessar, avdelningschef för forskning och innovation på Energimyndigheten, på ett starkt genomslag.

[ Annons ]

– Vi utgår från ett helhetsperspektiv på värme och kyla, dess användning och samspelet med andra energibärare för att exempelvis balansera elsystemet. Detta är ett sätt att öka antalet innovationer som kommer fram genom forskningen, säger Rémy Kolessar.

Finansieringen fördelas över fyra år fram till 2021. Men omfattningen förväntas bli större, då många av de enskilda forskningsprojekten kommer att samfinansieras. Den första utlysningen planeras att öppna inom kort.

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]