Urban Escape, foto: AMF Fastigheter
Publicerat 19 mars, 2018

En vardag mitt i byggdammet

Urban Escape är det största projektet i centrala Stockholm sedan Norrmalmsregleringen, när AMF Fastigheter väcker liv i gamla Brunkebergstorg. Men hur påverkas de befintliga hyresgästerna och hur får man nya att flytta in bland byggnadsställningar och damm?

AMF Fastigheter ska väcka liv i Brunkebergstorg med restauranger, barer, hotell, ett nytt torg och takterrass. För att projektet ska löpa på så smärtfritt som möjligt krävs en öppen dialog med de befintliga hyresgästerna i Gallerian, som är en stor del av Urban Escape. Det kommer att bli stökigt och logistiken påverkas, och det gäller att vara tydlig med det.

[ Annons ]

– Vi bygger ju om ett helt kvarter, och det vore naivt att tro att hyresgästerna inte påverkas. Men vi har samtidigt varit väldigt noga med att kommunicera målbilden och vår vision och hur vi tar Gallerian in i framtiden tillsammans, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef Urban Escape på AMF Fastigheter.

Projektet Urban Escape är inne på sitt fjärde år. De första hyresgästerna har etablerat sina verksamheter mitt under pågående ombyggnation. Bland annat har hotellen Hobo och At Six samt restaurangen Tak invigts. Men trots att man redan kommit en bra bit på väg är det över ett och ett halvt år kvar innan allt är klart.

Hur håller man energin uppe?

– Gallerian är över 40 år gammal och har stor plats i så många stockholmares liv, så det är ett jätteroligt projekt att jobba med. Dessutom har vi delinvigning julhelgen 2018. Sedan är det bara ett år kvar till den stora invigningen. När man tänker på det är det inte svårt att ladda om, säger Henriette Johansson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]